biskupova uskrsna čestitka

 

USKRSNA ČESTITKA O. BISKUPA ANTE IVASA

 

 

 

Onoga nedjeljnog jutra jedni su još trijumfirali nad Njegovom smrću i grobom. Drugi su razočarano odlazili, jer su im sve nade bile srušene. Drugi su išli na grobu plakati pa od suza nisu bili spremni da ga prepoznaju: Ako si ti vrtlar, „ako si ga uzeo, reci nam gdje si ga stavio!", govorili su Nepoznatom... Drugi su opet u strahu govorili: „Utvara!". Stražari s groba, kupljeni novcem starješina tvrdili su: „dok smo mi spavali učenici su ga ukrali iz groba, ne znamo gdje su ga stavili."

 

Neki od učenika su svjedočili da su ga vidjeli živa, da im se pokazao i da je živ. Učenik Toma će ljutito govoriti: „ne vjerujem, dok ne stavim prst svoj na mjesto čavala i ne opipam ranu na boku njegovom!"

 

Tako je izgledalo ono prvo uskrsno jutro. Zbunjenost, nevjerica, optužbe miješale se s iznenađenjem i tihom a onda sve glasnijom vjerom i jekom: „Isus je Živ, uskrsnuo je, doista je uskrsnuo!" Spasitelj svijeta ostaje s nama, zauvijek. I tako je to do danas i bit će do vječnosti. Aleluja!

 

Smijemo vjerovati da je Isusova majka Marija bila prva kojoj je Sin objavio radosni događaj Uskrsa. Ta ona ga je cijeli život pratila, stajala je pod križem. On joj je s križa darovao sve svoje učenike, muškarce i žene. „Evo vam majke"! Da budemo njezina djeca, njezina obitelj, da nam ona bude mati i vjernica, kako je bila Njemu. Da nas okuplja oko Njega u molitvi, oko Riječi i stola njegova tijela i krvi. Da nas pripravlja na dolazak Duha Svetoga i da s nama bude na dugom putovanju kroz povijest ljudsku. Da nam bude trajni svjedok da je On uskrsnuo, da je živ i da On sa svojima hoda ovom zemljom ,,u sve dane do svršetka svijeta!" On, jedini Spasitelj svijeta. Aleluja!

 

I danas čujemo povike: Bog je mrtav, ne treba nam! Ima i danas među nama razočaranih učenika i onih koji ga ne prepoznaju, koji su u napasti da Uskrsloga drže utvarom. Ima i Toma koji ne vjeruju jer ne vide, jer ne dotiču rukama rane njegove. Ima i plaćenika koji viču da je to o Isusu i uskrsu prevara i mit... Uskrs i danas budi vjeru i nevjeru, zbunjuje... Ali Isus Krist i ove godine dolazi, i „kroz zatvorena vrata". Dolazi usred svoje Crkve, svojih vjernika, usred svijeta da svima podari svoj uskrsni dar: „Mir vama!"

 

Sretan vam Uskrs, draga braćo i sestre, uskrsnici! Aleluja. Na poseban način „Mir vama" drage obitelji, drage redovnice i redovnici i Bogu posvećene osobe. I vama koji nosite teške križeve života... Neka nam se srce napuni uskrsnom radošću, unatoč svih životnih križeva i iskušenja koje svatko od nas ima i nosi. Da možemo s Njime ići naprijed, u život koji je jači od smrti. Gospa je naša s nama i svi mučenici i sveci našega hrvatskoga naroda. Oni su naši svjedoci Kristove Uskrsne pobjede.

 

Uskrsli Gospodin nam dolazi, pridružuje nam se i putuje s nama. „Pokazuje nam svoje ruke i bok". Sjeda s nama za stol da nam razlomi Kruh i Riječ, da ga prepoznamo, da nas Njegova prisutnost obraduje, hrani i jača. On nas „šalje po svem svijetu propovijedati Evanđelje svemu stvorenju." To je Božje Evanđelje Istine, Ljubavi Pravde i Mira. To su Božji darovi Uskrsa. Primimo ih sa zahvalnošću i živimo u zajedništvu s Njime i braćom ljudima.

 

Na dobro vam došlo uskrsnuće Isu-Krstovo. Aleluja !

 

Sretan vam i blagoslovljen Uskrs !

 

                                             Vaš biskup i brat + Ante

 

Brojač posjeta

690795
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Last Week
Ovaj mjesec
Last Month
UKUPNO
78
310
78
688505
5166
11627
690795

Vaša IP adresa je: 3.232.133.141
Server Time: 2021-01-17 02:01:07